Verkeersbeleid binnenterrein

In de afgelopen ALV is het verkeersgedrag op het binnenterrein ter sprake gekomen. Het lijkt ons daarom goed de belangrijkste regels even aan te stippen en ook uit te leggen waarom die er zijn.

Op het binnenterrein geldt een parkeerverbod, met uitzondering van de plekken die gereserveerd zjn voor het appartementencomplex. Deze regel is er niet alleen om parkeeroverlast te beperken: De belangrijkste functie van het binnenterrein is om de begane grond van de dijkwoningen bereikbaar te maken voor hulpdiensten. Geparkeerde auto’s (of andere zaken) hinderen of blokkeren hulpdiensten en daarom is er een parkeerverbod. Parkeren kan op eigen terrein of, als je daar niet voor kiest, in de parkeervakken in de omliggende straten.

Diverse bewoners hebben gemeld dat auto’s soms hard voorbij rijden. Het binnenterrein wordt gedeeld met auto’s, fietsers, brommer, voetgangers en spelende kinderen. De hoek bij de uitgang is ook onoverzichtelijk. Daarom moet er stapvoets gereden worden. Let dus op je snelheid, ook in de straten rondom!

Houd je aan deze regels. Zorg voor je eigen veiligheid èn die van je medebewoners.


Geplaatst

in

door

Tags: